Humboldt Box

Berliner Stadtschloss har jeg skrevet om flere gange. I dag kom jeg forbi igen, og nu tænkte jeg, at jeg ville ind og se Humboldt Box – den blå box overfor Berliner Dom.

Boxen indholder information om det nye slot, som skal bygges her. Den udstilling, som Förderverein Berliner Schloss e.V. før havde på Hausvogteiplatz med en model af slottet og bygningerne omkring, er nu flyttet hertil. Som jeg tidligere har beskrevet skal det nye slot have to forskellige facader, en barokfacade som det gamle slot, der forsvandt med 2. Verdenskrig – og en moderne facade. Interiøret bliver ikke som det gamle kejserslot, men skal være et kulturforum med navnet Humboldt Forum.

I Humboldt Box er der foruden Förderverein Berliner Schloss e.V.’s udstilling også udstillinger med smagsprøver på, hvad udstillingerne kommer til at bestå af, når OLYMPUS DIGITAL CAMERA Humboldt Forum står færdigt. Förderverein Berliner Schloss e.V. er i øvrigt blevet lidt mere professionel og går nu i kødet af folk med hensyn til at få sponsorbidrag til slotsbyggeriet. Det er dog ikke sådan, at man føler sig angrebet, men jeg undgik egentlig at komme for nær på. Faktisk kunne jeg godt finde på at tegne et bidrag til facaden – men det kan man også gøre via nettet – nu må jeg se – mindste beløb er 50 Euro. En dag hvor længslen efter Berlin overmander mig, kunne jeg måske godt blive blød i knæene og bidrage med en 50’er. Hvis I har lyst til at bidrage, kan I gå ind på http://berliner-schloss.de. Så hjælper de jer videre.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

….Og så er der mulighed for at komme op på Panorama-etagen og se ud over byggepladsen. Lige nu er der sand og gravemaskiner – men det må jo skride frem efterhånden. Et godt tip: I finder elevatoren op til panoramaetagen inde i gården. Det er ikke indlysende, hvordan man kommer derop, når man er inde i udstillingen.

Skriv gerne en kommentar