Her blæser kun kvinder

Et blæserorkester bestående udelukkende af kvinder er en sjældenhed. Sådan et findes der i Berlin, og det har der gjort nu i 10 år.

Den 8. juni kl. 19.30 spiller Frauenblasorchester Berlin således 10 års jubilæumskoncert i Die freie Waldorfschule i Kreuzberg.

Det kunne være en sjov koncert at overvære. Det er et helt anderledes syn at se et orkester bestående udelukkende af kvinder. Jeg så det i forbindelse med en koncert i anledning af 100 året for  indførelse af valgret for kvinder i Norge. Her spillede et symfoniorkester sammensat udelukkende af kvindelige musikere og dirigeret af en kvindelig dirigent. Og der bildte jeg mig egentlig ind, at især blæserne lød anderledes – ligesom blødere end når det er både kvinder og mænd eller kun mænd, hvad jo oftere er tilfældet end kun kvinder. Nu skal der ikke gå kønspolitik i berlin-nyt, men der kunne jo godt være en forskel i mænd og kvinders måde at spille musik på?

Frauenblasorchester Berlin er så interessant, at det har været fulgt af et filmteam i to år, hvilket der skal komme en dokumentarfilm ud af. Jubilæumskoncerten skal optages til CD , og filmholdet er også med her. Det bliver den sidste hovedoptagelse til dokumentarfilmen.

Frauenblasorchester Berlin’s hjemmeside er der oplysninger om, hvordan man skaffer sig en billet. Og her kan man også se koncertprogrammet for den nærmeste fremtid.

Skriv gerne en kommentar