Halvmarathon i Berlin

I går fulgte jeg VM i halvmarathon fra København på TV. Min søn var blandt de mange løbere, så det var spændende at kunne følge hans tid live på nettet. Men det var jo også et flot postkort fra København til alle de seere fra hele verden, som fulgte løbet.

I dag er det så igen tid for Berliner Halvmarathon. Det er en særlig oplevelse at få med i Berlin, hvad enten man selv løber eller ej. Og det er ligesom ved løbet fra København også en oplevelse, at være med kameraerne rundt i byen og se/gense alle de flotte bygninger. Der er spækket med tilskuere der hepper på næsten hele ruten, og byen står i løbets tegn det meste af dagen. Det betyder også, at mange gader er afspærret – til oplysning for jer, der har bilen med. 

Starten for løberne går kl. 10.05 på Karl Marx Allée og så er der ellers lagt op til løbende sight seeing: Berliner Dom,  Brandenburger Tor, Unter den Linden,  Schloss Charlottenburg, Ku’Damm,  Gedächtnis Kirche, Nollendorfplatz, Potsdamer Platz,  Rotes Rathaus. Nu er der på sådan en tur jo ikke rigtigt tid til at være inde og kigge stederne – det handler jo om at få sin personlige rekord-tid forbedret – men det kan måske give inspiration til, hvad der skal kigges på i dagene efter, hvis man bliver og er turist i byen.

I løbet er der sædvanen tro også deltagere på inlineres, kørestole og handbikes. De starter alle før løberne.

Se  hjemmesiden for Berlin Halbmarathon hvis I vil læse mere om løbet. Ellers har berlin.de en artikel om Berlin Halbmarathon – her står lidt om de professionelle løbere – og det fortælles, at der er deltagerrekord igen i år. Her finder I forresten også et kort over løbets rute.

Så er det bare ud at heppe! (hvis I ikke skal løbe…)

For os der ikke er i Berlin, er der også mulighed for at følge løbet. Det streames nemlig live på internettet  – I får adgang til streamen fra forsiden af hjemmesiden for Berlin Halbmarathon.

Skriv gerne en kommentar