Gratis internet til alle

Som I måske har set på berlin-nyts Facebook-side, skrev Bo, at han havde læst en artikel i Berliner Morgenpost om, at der fra i fredags er trådløst internet på udvalgte steder i Berlin.

Jeg har kigget lidt nærmere på sagen og læst en artikel i Tagesspiegel. Der er nu 44 steder i byen, at man kan gå på nettet fra sin telefon eller PC. Og på stederne vil afmærkninger på gaden gøre opmærksom på det. Stederne, hvor turister kommer i stor stil er selvskreve – altså Alexanderplatz, Unter den Linden, men også Kastanienallée og Kollwitzplatz nævnes. Det er det offentlige Kabel Deutschland der sttiller denne service til rådighed – dog er det begrænset til 30 min om dagen. De 44 steder kan ses på en liste og på et kort på Kabel Deutschlands hjemmeside.

De 44 hotspots skal inden udgangen af 2013 blive til 100 skriver Tagesspiegel. Det fortælles også, at man med en app – i første omgang selvfølgelig kun til I-phones – kan lokalisere hotspottene. Fra foråret 2013 er det planen, at en gratis portal med turist-informationer skal etableres og efterhånden skal det offtentlige trådløse gratis internet udvides.

Dette er så god en idé, og vi turister glæder os bare over det.

Læs artiklen i Tagesspiegel.

Skriv gerne en kommentar