Glædelig jul, Berlin!

Her fra berlin-nyt skal lyde ønsket om en glædelig og fredfyldt juleaften.

Har I valgt at holde juleferie i Berlin og selve juleaften med, så vil det nok blive noget anderledes, end det plejer at være. Det kan også være godt. Traditioner er gode, og at bryde dem en gang imellem kan få os til at reflektere lidt over, om de skal fortsætte som de er, eller der skal fornyelse til.

Er man i en fremmed by, kunne man måske få lyst til at deltage i en julegudstjeneste. Men man kan også være lidt i tvivl om, hvor man lige kan dumpe ind i en kirke, og ofte er kirkerne fyldt denne aften. I Berlin ville jeg prøve Berliner Dom eller Gedächtniskirche, I kan se, hvornår der er gudstjenester ved at gå ind på hjemmesiderne, som jeg har linket til via kirkernes navn.

Men der er også mulighed for at vælge en anderledes julegudstjeneste. På Hauptbahnhof arrangeres gudstjeneste af organisationen Berliner Stadtmission. Det er kl. 22.00, og alle er velkomne. Berliner Stadtmission er en hjælpeorganisation under den evangeliske kirke. Som I kan se på deres hjemmeside, er det et kæmpestort foretagende, som tager sig at rigtig meget. Det er f.eks. omsorg for ældre mennesker og børn, at give husly til hjemløse om vinteren, støtte handicappede. Der er nok i Tyskland en større tradition for at kirken hjælper med forskellige støttende opgaver i samfundet end i Danmark.

Gudstjenesten i aften, som finder sted i den store ankomsthal midt mellem togafgange og -ankomster, er for alle. En god mulighed for at fejre juleaften sammen med andre mennesker og samtidig høre noget godt musik.

Pressemeddelelse om julegudstjenesten fra Berliner Stadtmission.

Rigtig glædelig jul!

Skriv gerne en kommentar