Gerhard Richter i me Collectors Room

Den 1. maj 2010 åbnede kunstsamleren Thomas Olbricht en udstilling med sin private kunstsamling i Auguststrasse 68. Udstillingsstedet har navnet „me Collectors Room Berlin“. Samlingen er bygget op over de sidste 25 år og er en af de største privatsamlinger i Europa.

I et interview i Tagesspiegel fortalte Olbricht om sin samling, og artiklen ligger på nettet endnu (april 2012). Samlingen indeholder – foruden et såkalt Wunderkammer – kunst fra 1600-tallet og op til nutiden. Der er værker af kunstnere som John Currin, Eric Fischl, Franz Gertsch, Cindy Sherman, Marlene Dumas og Gerhard Richter, men også nye kunstnere som  Corinne von Lebusa, Tomoko Nagai, Rachel Goodyear og Jonas Burgert. Kunstværkerne er både malerier, skulpturer, fotografier, installationer m.m.

Lige nu viser me Collectors Room en udstilling med værker af Gerhard Richters “Editionen”, som det kaldes på tysk. Nu er jeg ikke kunsthistoriker, men jeg mener at kunne regne ud, at der er tale om kunstværker som produceres i flere eksemplarer. Og her er det både fotografi, grafik, maleri, bøger og plakater. me Collectors Room ejer i øvrigt en af de største samlinger af Richter inden for denne genre. Richter udstillingen vises i anledning af at kunstneren fylder 80 år i år, og den kan ses i samme periode som den store retrospektive udstilling på Neue Nationalgalerie, nemlig indtil 13. maj i år.

På hjemmesiden for me Collector Room Berlin’s hjemmeside kan I se en lille film fra YouTube med nogle af værkerne fra udstillingen.

Artikel i Tagesspiegel

Skriv gerne en kommentar