Foto: venligst leveret fra Jette Lyhne

Genforeningsdag – gratis entré og rundvisninger på DHM

Opdateret om Genforeningsdagen – gratis entré og rundvisninger på DHM

Den 3. oktober er Tag der Deutschen Einheit.  Den holdes som “Feiertag”, en national-dag, der holdes som en “helligdag” – i anførelsestegn, fordi det jo ikke er en kirkelig helligdag, men som på disse er forretninger lukket og det er en fridag.

Dagen markeres med festligheder ved Brandenburger Tor i hele weekenden. Deutsches Historisches Museum markerer dagen ved at give fri entré til alle gæster og gratis rundvisninger i udstillingerne på både tysk og engelsk. Læg især mærke til rundvisningen omkring Tysklands nationaldage – de er gode at kende og ligeledes historien bag dem. Læs mere her.

En bonusoplysning: Deutsches Historisches Museum har en dejlig café, hvor man sidder godt i rolige omgivelser.

Det var som bekendt murens fald i 1989, der førte til genforeningen året efter. Læs historien om det hele på historiske rejser, hvor den fortælles af Anders Bager Eriksen. Læs fortællingen her.

Man kan vel sige, at det kun var en lykkelig begivenhed, i hvert fald set på den lange bane, som det hedder.

Jeg får lyst til at gengive et billede, som en af berlin-nyt’s læsere engang har sendt til mig. Det var fra fotoalbummet og det var mandens tur til Berlin i 1971. På genforeningsdagen kan man også fejre, at det nu ikke er nødvendigt at så at kigge gennem et hul til den anden del af et land.

 

Skriv gerne en kommentar