Frisk fra Berlin

Så er berlin-nyt hjemme igen efter fire dejlige og sommervarme dage. Der har været mange gode oplevelser, og der kommer anbefalinger lidt efter lidt.

Den første vil jeg skynde mig med, for den er sæson-følsom. Det er tulipanerne i Britzer Garten, som jeg skrev om for nogle dage siden. Vi var ude at se dem i lørdags, og de står endnu flotte, friske og farvestrålende. Og det er mest for jer, som drager til Berlin i de nærmeste dage, at denne anbefaling er relevant. At Berlin havde valgt at lege sommer i april, gjorde selvfølgelig ikke vores besøg i Britzer Garten til en dårligere oplevelse. Der er plæner, hvor man kan ligge og sole sig, og vi kunne også se, at berlinerne bruger haven som familieudflugtssted, hvor de tager tæpper og madkurv med. Har I børn med, vil de elske den store legeplads der er i haven – der er også nogle små geder, man kan klappe.  ….Det lod vi være med for at undgå at lugte af ged resten af dagen.

Vi gik i haven et par timer – inklusiv øl- og ispause. Nu fik vi også en lidt længere gåtur end nødvendigt er. Vi havde valgt indgangen ved Sangerhauserweg 1, som også brochuren for Britzer Garten og BVG’s rejseplan anviser. Det er med U8 til Hermannstrasse og Bus M44 til Britzer Garten. Men denne rute er ikke optimal, hvis man kommer for at se tulipaner. Man kommer nemlig til at gå en lang tur gennem parken, indtil I kommer til det virkelige tulipanshow. Da vi skulle ud af haven og tilbage til byen tog vi udgangen ved Mohriner Allee og bus 181 til U-Bahn station Alt Mariendorf. Her kører U6, som kører direkte til Friedrichstrasse. Jeg vil klart anbefale, at I også vælger denne rute, når I tager ud til haven for at se tulipanerne, for så kommer I ind lige der hvor de står. Der er også en rhododendron have og en dahlia have – de blomstrer på et senere tidspunkt og står et andet sted i haven, så der kan jeg ikke sige, hvilken indgang, der er bedst.

Læg mærke til de små runde skilte, som viser vej i haven – de er så diskrete, at de næsten er svære at få øje på. Men det er godt lige at kunne orientere sig, når man gerne vil ud igen. Der er ikke udgang så mange steder – og vi oplevede, at der var flere end os, der søgte udgangen. Men det skal ikke afholde jer fra at tage derud – det er mange flotte tableauer af blomster – og lige nu altså tulipaner. Det koster 3 € at komme ind – og hvis man har købt et Tageskarte til den offentlige trafik i Berlin AB området, gælder det hele vejen.

Læs mere på Britzer Garten’s hjemmeside

Skriv gerne en kommentar