Friedrich Seidenstücker. Fotografier 1925–1958

Fra 1. oktober og til 6. februar næste år viser Berlinische Galerie en udstilling med fotografier af Friedrich Seidenstücker.

I udstillingsteksten på Berlinische Galeries hjemmeside skriver de, at de fleste berlinere kender Seidenstückers billeder. Han er kendt for sine billeder af hverdagen i Weimarer Republikken, sine legendariske optagelser af dyr og for de bevægende billeder af Belin i ruiner efter anden verdenskrig.

Seidenstücker er altså en kendt Berliner-fotograf, men han er også kendt uden for bygrænsen – og det er ikke mindst på grund af den glæde og det humør, der ofte findes i hans fotografier. Det er ellers sjældent at finde i fotografier, men det er sammen med optimisme en væsentlig bestanddel af Seidenstückers billeder  – og det er ikke sådan, at han af den grund fortier det svære i tilværelsen som f.eks.  fattigdom og elendighed.

Med den retrospektive udstilling af Seidenstückers værk fortsætter Berlinische Galerie den populære række af udstillinger, hvormed museet ønsker at gøre det 20. århundredes store fotografer kendt for et bredere publikum. Tidligere udstillinger har været med fotografier af Heinrich Zille, Erich Salomon, Fritz Kühn og Herbert Tobias.

Udstillingen er kommet i stand i samarbejde med bpk – Bildagentur für Kunst, Kultur und Geschichte og Stiftung Stadtmuseum Berlin. Udstilling og katalog er økonomisk støttet af Förderverein der Berlinischen Galerie.

Se Berlinische Galeries hjemmeside om udstillingen

Skriv gerne en kommentar