Fotoudstilling på Gropius-Bau

Fra i dag og til den 22. juni kan man se fotoudstillingen Wols photograph. Der gerettete Blick.

Fotografen hed egentlig Wolfgang Schulze, og han blev født i 1913 i Berlin. Han slog igennem som fotograf i Paris i 1930’erne, men blev senere også kendt som maler og grafiker. Udstillingen på Gropius-Bau viser dog kun de fotografiske værker.

I Paris kommer Wols – det bliver nu hans synonym – i forbindelse med kredsen omkring surrealisterne, og hans sort-hvide portrætter af kunstnerkollegerne vinder stor anerkendelse. Med på udstillingen er bl.a. et portræt af Max Ernst. Hans motiver bevæger sig dog gradvis væk fra det figurative og både som maler og fotograf kommer han til at vise vejen mod det, der i Frankrig kaldes art informel. Om der findes en dækkende dansk betegnelse ved jeg egentlig ikke, jeg er aldrig stødt på det, men på tysk kalder de det Informelle Kunst. På tysk wikipedia forklares det, at det er abstrakt kunst, som ikke hverken er geometrisk eller figurativt.

Wols fik et ganske kort liv, han døde som 38 årig på grund af dårligt helbred stammende fra ophold i interneringslejr under 2. Verdenskrig. Det er Kupferstich-Kabinett der Staatlichen Kunstsammlungen Dresden, der har sat udstillingen op, og det er også i denne samling, fotografierne hører til.

Hver lørdag kan man få omvisning i udstillingen, hvis man betaler 3 Euro oveni entréen.

Skriv gerne en kommentar