Fotoudstilling fra DDR

Kunstmuseet Berlinische Galerie har jeg tidligere omtalt her på siden. Jeg har besøgt det flere gange og har nydt det dejlige sted og deres udstillinger. De har en tradition med at vise fotoudstillinger, en genre som jeg holder meget af at se.

Og nu er jeg bange for, at der er kommet et punkt mere på programmet til Lisbeths og min Berlintur i november. For Berlinische Galerie har netop åbnet fotoudstillingen Geschlossene Gesellschaft. Künstlerische Fotografie in der DDR 1949-1989. (Det lukkede samfund. Kunstnerisk fotograi i DDR 1949-1989).

Udstillingen viser udviklingen i det kunstneriske fotografi i DDR, og den er delt i tre kapitler, skriver Berlinische Galerie i deres omtale af udstillingen. En prolog viser fotografier fra tiden efter krigens afslutning og indtil staten DDR blev en realitet. Derefter er der tre kapitler, hvor det første er socialkritisk prægede billeder, det andet kapitel viser, hvordan fotograferne tager det moderne billedsprog fra 192o’erne op igen. De arbejder mere eksperimenterende og inddrager f.eks. montage. I det tredje kapitel dukker der et nyt udtryk frem, hvor unge fotografer udtrykker deres subjektive følelser og den desillusionerede opfattelse af det lukkede DDR samfund.

Berlinische Galeries hjemmeside om udstillingen kan I læse mere om fotoudstillingen og se navnene på de udstillende fotografer.

Skriv gerne en kommentar