Forslag til familie-museumsbesøg i Pinseferien

Filmmuseet på Potsdamer Platz har netop åbnet udstillingen … und Action! Wie werden Film und Fernsehen gemacht? Eine Ausstellung für Kinder von 4 bis 14 Jahren – en udstilling for børn fra 4-14 år.

Filmmuseet hedder egentlig Deutsche Kinemathek Museum für Film und Fernsehen. Filmens og fjernsynets historie præsenteres på en meget flot og spektakulær måde, og når museet som det er tilfældet lige nu, også har en særudstilling for børn, så er det et oplagt sted at besøge, hvor både voksne og børn får en god oplevelse.

Udstillingen …und Actoion! fortæller, hvordan film og fjernsyn produceres. Der er 7 forskellige stationer i udstillingen, hvor det bl.a. vises, hvordan en casting foregår, hvordan en greenschreen fungerer, osv. Nogle af stationerne er workshops, hvor børnene selv kan forsøge sig med at klippe og sætte lyd til filmen.

Filmproduktionen følges hele vejen igennem lige fra maskering og makeup til produktion af filmplakat og stjernernes promeneren på den røde løber.

Udstillingen bliver vist til den 26. april 2015, så jeg får også lejlighed til at se den til efteråret, når jeg skal opholde mig i byen i længere tid – og hvis jeg får besøg af familier med børn, vil den være et godt valg. Læs om udstillingen her.

For de voksne er der også meget at se på. Dels den faste samling og indtil 27. juli viser filmmuseet også særudstillingen 70.000 Jahre wie en Tag om Alexander Kluges film om menneskehedens historie. Denne udstilling breder sig ud i hele museet også den spejlgang, man møder som det første, når man går ind i museet. Så for jer, der allerede har besøgt filmmuseet, er der altså en ny oplevelse at få også her. Det ville jeg gerne se, men det når jeg altså ikke. Læs mere om denne udstilling her.

Når I er ved Potsdamer Platz, læg så også mærke til Boulevard der Stars – Berlins Walk of Fame. Det er en bred rød bane midt på vejen, hvor stjernerne bliver lagt ned, og der er opstillet nogle “kikkerter”, hvori man kan fremkalde et hologram af skuespillerne, der har fået stjernen.

Berlins Walk of Fame ved Potsdamer Platz
Berlins Walk of Fame ved Potsdamer Platz

Skriv gerne en kommentar