Forårstegn

Et sikkert forårstegn her i marts/april er, når byens springvande begynder at springe igen, måske er de begyndt? Det afhænger vel af vejret, og da det er mildt i år, kan det være de er igang. Jeg hører faktisk lige i Berliner Rundfunk, at der skal blive op til 17 grader i denne weekend!

Der er omkring 300 offentlige springvand i Berlin. På Berlins officielle hjemmeside har Senatsverwaltung für Stadtentwicklung en oversigt over alle springvandene. Listen er sorteret efter bydel, men man kan også klikke sig ind via et kort. Nogle af springvandene giver drikkevand, og det er også angivet på hjemmesiden, hvilke det drejer sig om.

Ofte er springvandene meget spektakulære og regulære kunstværker. Og så er de jo altid samlingspunkter og dejlige oaser, hvor man kan sætte sig ned og få et lille hvil – og måske sidde og tænke lidt over tilværelsen.

Springvandssæsonens start plejer at blive markeret, så jeg må lige holde øje med, om der kommer noget i pressen om det. Tagesspiegel plejer at have en artikel. For mange af springvandende bliver udgiften til drift og vedligeholdelse støttet af private firmaer, og de får jo så opmærksomhed ved sæsonåbningen – rimeligt nok.

Se listen over springvandene på berlin.de – her linker jeg til område Mitte – men I kan selv klikke jer ind på andre bydele.

Et af springvandene står midt i en rundkørsel på Straussberger Platz.

Straussberger Platz besk
Straussberger Platz. Foto: Kirsten Andersen

Skriv gerne en kommentar