Fontane Festspil i Neuruppin

Dagens tip ligger lidt udenfor Berlin. Nærmere betegnet knap 80 km nordøst for Berlin i byen Neuruppin. Festspillet indledes den 24. maj og varer til den 28. maj.

Det er forfatteren Theodor Fontane (1819-1998), som er hovedperson i festspillet. Fontane blev født i Neuruppin, og byen har nu taget tilnavnet Fontanestadt og for anden gang afholdes nu Fontane Festspil med en række tilbud omkring Fontane og hans litteratur.

Fontane hører til den periode i tysk litteratur, som har betegnelse Bürgerlicher Realismus. Han er kendt for sine personskildringer fra forskellige samfundslag. Et eksempel er romanen Effi Briest, som også er filmatiseret flere gange. Også Wanderungen durch die Mark Brandenburg hører til Fontanes kendteste bedrifter. Han rejste gennem Mark Brandenburg og skildrer byerne, landsbyerne, slottene og hele egnen med behørig distance og historisk vid. Teksterne blev først gengivet i aviser og derefter udgivet i bogform, hvorefter de er blevet genudgivet utallige gange.

Tilbage til Festspillet. Der er selvfølgelig en hjemmeside, hvor man kan se hele programmet, men for at give en fornemmelse af alsidigheden vil jeg lige kort skitsere, hvad der bydes på: Først er der åbningsarrangementet, hvor Fontaneprisen uddeles, der er hver dag foredrag, der er Fontane-lyrik-projekt, Open Air forestilling Grethe Minde, og der arrangeres flere ture i Fontanes fodspor. Turene foregår med bus, på cykel og med skib.

Turen til Neuruppin skulle ifølge Googlemap’s rutebeskrivelse kunne gøresi bil  på omkring 1 time. Men det er også muligt at tage med S-tog og Bahn derop – se rejseplan på Fontane Festspils hjemmeside.

Læs også om Fontane Festspillet på Rbb-online 

http://www.fontane-festspiele.com/

Skriv gerne en kommentar