Følg med i Weissensee

For ikke så længe siden nævnte jeg, at der nu kommer en anden sæson af TV-serien Weissensee. Den sendes på ARD fra på tirsdag den 17. september.

Serien fortæller om to familier i DDR. I den ene familie er faderen og de to brødre ansat i henholdsvis Ministerium für Staatssicherheit (Stasi) og Volkspolizei. De forholder sig ikke alle på samme måde overfor diktaturet, dvs. de er ikke alle lige stærke i deres parti-tro. Det giver nogle voldsomme spændinger og tragiske følger. Det samme gælde for den anden families vedkommende. Her er både mor og datter skeptiske, grænsende til at være oprørske overfor statsmagten. Da så datteren i denne familie, Julia, forelsker sig i sønnen fra den anden familie, Martin, er grunden lagt til en historie om stærke følelser, interfamiliær magtdemonstration og kampe. Som sagt med menneskeligt tragiske følger.

De to unge mennesker mødes ved Weissensee, derfor seriens navn. Her er et billede, jeg tog, engang jeg boede på hotel i Weissensee.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Man kan sagtens forestille sig, at det som sker i serien, også kan have været de livsbetingelser, som befolkningen i DDR måtte leve under. Det er efter min mening en usædvanlig god TV-serie om emnet, og det er gode skuespillerkræfter, som er med. Jeg vil næsten sige, at den kan kaldes en moderne tysk Matador.

Hvis I ikke så første sæson af serien, så har I chancen for at se den nu. Natten til mandag viser ARD alle afsnit. På tirsdag og tirsdage fremover vises så de nye afsnit.

Se ARD’S hjemmeside om Weissensee

Skriv gerne en kommentar