Fodboldspillere på Gropius Bau

Gratis in Berlin sender nyhedsbrev hver torsdag. I brevet i går så jeg lige omtalen af en udstilling, som jeg gerne vil formidle videre her.

Udstillingen hedder Unter Spielern – Die Nationalmannschaf. Det er en fotoudstilling, og den vises i Gropius Bau. Det er som altid, når Gratis in Berlin formidler, gratis at se udstillingen. Så nu har I muligheden for helt gratis at se den flotte bygning og at se en interessant udstilling samtidig.

“Nationalmandskabet” – det er det tyske landshold. Fotografen Regina Schmeken har ledsaget landsholdet siden marts 2011 også under EM i Polen og Ukraine. Schmeken fotograferer ofte sportsudøvere, og hendes fokus er at skildre kroppens position i det øjeblik, den går fra stilstand til aktion. Billederne er i sort hvid, og de veltrænede kroppe får en skulpturel virkning i kraft af de usædvanlige kompositioner og lysets virkning i billederne. I udstillingsomtalen beskrives det så poetisk, at udstillingen viser spillernes møde med bolden som en koreografi set fra et særligt perspektiv.

Udstillingen varer til den 13. januar næste år, og teknisk set kan jeg godt nå at se den i november – men det begynder vist at knibe med tid. Måske man bare lige kan gå ind og tage en hurtig runde….

Læs mere på Gratis in Berlin og på Gropius Bau

Skriv gerne en kommentar