Fodbold EM – public viewing i Berlin

I dag begynder Foldbold EM 2012. Det kommer man nok til at mærke til på den ene og den anden måde.

I Tyskland er fodbold jo lige så stor en sport som alle andre steder i verden og de tyske “Nationalelf” plejer at kunne gøre sig gældende i EM sammenhæng. Fodbold handler også om socialt fællesskab og mange synes det er en større fornøjelse at se en fodboldkamp sammen med tusinder af andre mennesker end at sidde hjemme i sin stue.

I Berlin er der flere muligheder for at se EM kampene ved såkaldte public viewings. Det er selvfølgelig når det tyske landshold spiller, så man skal som dansker nok pakke sin nationalpatriotisme lidt væk – med mindre Danmark og Tyskland skal spille mod hinanden (17. juni) – så skal den selvfølgelig frem – men selvfølgelig kun på det sportslige plan.

Brandenburger Tor og Strasse des 17. Juni plejer at være Fanmeile, som det hedder og her er der en af de største public viewings i Europa. Men der er mange andre steder i byen etableret storskærme med siddepladser osv., bl.a. er der indrettet en sportsbar ved Hauptbahnhof, hvor man kan se kampenen både udendørs og indendørs. Berlin.de  har på deres hjemmeside en oversigt over steder med public viewing, delt ind efter bydel. Den kunne I jo lige tage et kig på, hvis I har lyst til at se fodboldkampene sammen med andre. Man kan nok også gå ud fra, at der vises fodbold på barer og knejper.

Oversigt for public viewing EM

Program for kampene

Skriv gerne en kommentar