Flere film i det fri

Det er åbenbart tiden for film i det fri. Aftenerne begynder selvfølgelig også at blive lidt mørkere mens det alligevel er sommer, måske derfor. Så vil tager lige en omgang friluftsfilm mere.

Ved Check Point Charlie viser Bundeszentrale für politische Bildung film i aften og hver torsdag til og med den 12. september. Filmrækken har fællestitlen Feeling Berlin. De handler alle om det særlige ved Berlin – på hver sin måde selvfølgelig. Men efter hvad jeg kan læse ud af programmet, så er det både noget med, hvordan det er at være menneske i Berlin i almindelighed gennem tiderne, altså noget med byens stemning. Men det handler i høj grad også om de forandringer byen har gennemgået på grund af politiske omstændigheder.

Jeg nævner lige titlerne på de fem film her – for nogle af dem kender I handlingen, er jeg sikker på. Men ellers kan I se hjemmesiden for bpb. I aften vises The Good German, 22.8. vises Good bye Lenin!, den 29.8. vises Herr Lehmann, den 5.9. vises Berlin Calling og den 12.9. vises som den sidste film Oh Boy. Alle filmene er fra 2000-årene, men nogle af dem har en handlling der foregår i tidligere tider.

Det er helt gratis at se filmene, men der er begrænsede pladser. Man kan købe snack og drikke på stedet – og stedet det er Charlies Beach, Friedrichstrasse 48, som altså ligger ved Check Point Charlie.

Læs mere på Bundeszentrale für Politische Bildungs hjemmeside om filmene.

Skriv gerne en kommentar