Filmpris til “Den skaldede frisør” i Berlin

Filmprisen European Film Awards blev i aftes uddelt i Berlin. Det ville jeg egentlig ikke have skrevet om. Men nu læser jeg i dag i pressen, at Susanne Biers film Den skaldede frisør – engelsk titel All You Need Is Love – vandt prisen i kategorien European Comedy. Så synes jeg alligevel, at jeg vil omtale begivenheden.

Nogle af jer, som er i Berlin, har måske set det store opbud af filmstjerner i aftes, da priserne i de mange forskellige kategorier blev uddelt i Haus der Berliner Festspiele.

Mange studser måske lidt over, at der nu finder sådan en film-kåring sted i december, for i februar kommer jo Berlinalen hvert år. EFA- prisen, som uddeles hvert andet år i Berlin og hvert andet år forskellige steder i Europa, er imidlertid noget helt specielt, og Susanne Bier har også allerede udtalt, at “…Den her pris er uden sammenligning en af de allervigtigste i min karriere” (citat fra ritzau). Det var dog – også ifølge ritzau – Trine Dyrholm, som fik overrakt prisen, da Susanne Bier ikke selv kunne være i Berlin.

European Film Awards uddeles af European Film Academy, som er grundlagt 1988 og består af professionelle filmfolk fra hele Europa. Det er sikkert derfor Susanne Bier er så glad for prisen. Anerkendelse fra fagfolk betyder jo altid meget.

Kategorien Comedy er med for første gang i år. Ellers er der kategorierne bedste europæiske film, bedste instruktør, bedste skuespillere, bedste manuskriptforfattere, bedste kortfilm, bedste dokumentarfilm osv., sådan som det er kendt ved andre filmpriser, I kan læse mere om det europæiske filmakademi og filmprisen på hjemmesiden for European Film Awards. Her kan I også se, hvilke andre film, der vandt priser i aftes. Ligeledes kan I se alle medlemmerne – og betingelserne for at blive medlem. Der er faktiske en hel del danske medlemmer.

Skriv gerne en kommentar