Film skal ses i Berlin

…nogle skal i al fald. Og her er Lichtblick Kino et godt bud.

Berlin er kendt som filmby. Berlinalen, hvor der hvert år vises et hav af film, nogle nomineret til pris, få der vinder bjørne. Berlin er også lige siden filmens spæde start kendt som en by, hvor store film er blevet til. De legendariske studier i Babelsberg f.eks., hvor Asta Nielsen blev verdensberømt. Mange film, som produceres i dag, bliver også optaget i Berlin, dels fordi byen er en god kulisse, dels fordi Berlins historie er godt filmstof. Senest har vi hørt om George Clooneys The Monuments Men. Berlin har et usædvanligt flot filmmuseum på Potsdamer Plads, som filminteresserede Berlin-besøgende ikke må undlade at se. Berlin har mange se-værdige biografer – som f.eks. Kino Babylon fra 1920’erne, den nyrestaurerede Zoo Palast, og Kino International på Karl-Marx-Allée, som Rikke Lyngsø Christensen skrev om i anledning af 50-års jubilæet sidste år (læs evt. artikel).

I Berlin findes også en lille biograf med et “stort” program. Stort i den forstand, at der altid er et helt særligt og interessant program. Det er Lichtblick Kino på Kastanienallée. Jeg abonnerer på biografens nyhedsbrev, og jeg har netop fået programmet for marts måned. Der er en håndfuld temaer som altid: Latinamerikanske film, Film af Pasolini, Dette års Oscarnominerede kortfilm – (hvor danske Anders Walter  jo vandt med sin Helium), Film om og fra 1. verdenskrig i anledning af 100 år for krigens udbrud, Film om Berlin, Torsdagsfilm med efterfølgende diskussion, Tilbage til begyndelsen med deltagelse af instruktøren. Og så er der altid lidt godbidder – denne gang Bonnie og Clyde og Casablanca.  Og filmene er vel at mærke i originalsprog med tyske eller engelske undertekster.

Når jeg rykker til Berlin i et par måneder til efteråret, vil jeg nok være at finde foran filmlærredet i Lichtblick Kino en gang imellem.

Se mere om biografen på www.lichtblick-kino.org, hvor I kan downloade programmet på pdf og abonnere på nyhedsbrev. Lichtblick Kino er også på Facebook http://www.facebook.com/lichtblickkino.

Skriv gerne en kommentar