Film om Berlin Mitte i ARD Mediathek

På ARD’s Mediathek ligger en helt ny film om Berlin Mitte. Filmen, som er fra Rbb Fernsehens Dokumentation und Reportage, varer knap 45 min. I filmen kommer man omkring steder, som afspejler den historie, Berlin har været udsat for de seneste godt 100 år.

Filmen begynder med at vise os Clärchens Ballhaus og fortælle os historien om dansestedets historie.Herefter skifter scenen til Spandau, hvor vi ser en flot optagelse af en skorstensfejer på taget ved solopgang. Vi møder fotografen Hans Martin Sewcz, som kom til Berlin fra Rostock i 1970’erne. Gennem hans fotografier fortælles om forandringerne i kvarteret fra DDR-perioden og til nu.

Vi møder modedesigneren Barbara Gebhardt. Hun har haft sin forretning Nix i Augusstrasse gennem 20 år, og her bliver tøjet designet, tilskåret og syet efter det ægte traditionelle skrædderhåndværks metoder.

Vi får fortalt historien om, hvordan Hedwig Krankenhaus skjulte jøder og reddede dem fra at blive deporteret til KZ-lejre. Vi kommer omkring Invalidenfriedhof med den meget specielle historie, vi ser fantastiske billeder fra interiøret i  Anatomische Theater der Tierarzneischule, vi får fortalt om byggeriet af Zentrale des Bundesnachrichtendienstes (BND) i Chauseestrasse og møder arkitekten bag det, vi ser det flotte interiør i Stadtbad Mitte i Gartenstrasse – hvis opførelse i øvrigt i sin tid blev financieret af James Simon, manden som også bragte Nofretete til Berlin.

Også bunkeren mellem Friedrichstrasse og Reinhardtstrasse er med i filmen. Bunkeren ejes nu af kunstsamleren Christian Boros, som udstiller sin samling i bunkeren og bor i sin penthaus-lejlighed på toppen af bygningen. Christian Boros fortæller selv i filmen.

Det tidligere kraftværk, som blev til e-werk med diskoteker og clubs, og som nu er event-location er også med i filmen, og til slut kommer vi også en tur forbi Gendarmenmarkt.

Her har jeg kun nævnt nogle af de ting, vi ser og hører om i filmen, se endelig selv hele filmen. Den er en rigtig god inspiration og baggrundsviden i forbindelse med et Berlin-besøg – hvadenten det er et førstegangsbesøg – eller man skal til byen for 25. gang.

I kan som sagt lige nu se filmen på ARD’s Mediathek. Hvor længe den bliver liggende der, ved jeg ikke.

http://m.ardmediathek.de/Berlins-Mitte?docId=19880148&pageId=13932928

Skriv gerne en kommentar