Et fotografi kommer sjældent alene

Det er så titlen på en fotoudstilling i Museum für Fotografie.

Den synes jeg lige lød så interessant, at den skulle gåes lidt efter i sømmene.

Museum für Fotografie i Charlottenborg er nu altid et besøg værd i sig selv. Det er jo museet med Helmuth Newtons samling. Men der er altid nogle særudstillinger i det store hus også. En af dem er lige nu Ein Foto kommt selten allein. Paare, Reihen und Serien aus der Sammlung Fotografie der Kunstbibliothek.

Det er en lidt blandet udstilling, hvor fotografierne er delt ind i tre hovedgrupper. Billeder af mennesker, arkitektur-fotos og eksperimentelle billeder. Fotografierne stammer fra det 20. og det 21. århundrede og af fotografnavne kan nævnes Otto Steiner, Boris Mikhailov, Francesca Woodman, Barbara Klemm, Man Ray, Anna og Bernhard Blume. Som man nok kan forestille sig er motiverne og fototeknikken også vidtforskellige. Det er fx iscenesatte fotografier, portrætter, selvportrætter, reklamebilleder, collager osv.

Netop en række iscenesatte selvportrætter af Josef Faustin, taget mellem 1921 og 1938 var det, som fik min øjne til at blive på stedet, da jeg sad og kiggede på bloggen for Staatliche Museen zu Berlin. Faustin har fotograferet sig selv i så mange forskellige udgaver, så man kommer til at tænke på en forvekslingskomedie. Han må da have moret sig noget, mens han har gået og eksperimenteret med det.

Det var meningen, at udstillingen skulle lukke den 5. juni, men den er forlænget til den 3. juli. Så måske I kan nå det i sommerferie-turen til Berlin. Jeg når den desværre ikke, men ville gerne.

Se nogle af de udstillede billeder og læs mere om udstillingen, åbningstider osv. på hjemmesiden for Museum für Fotografie her.

 

Skriv gerne en kommentar