En aften i Philharmonien – helt gratis

Takket være Deutsche Bank og Facebook var jeg i aftes en tur i Philharminie via den digitale koncertsal. Der blev uddelt gratis adgang på Facebook til 1000 loginer. Jeg så det ved 18.30-tiden, og tænkte at det nok var for sent, men at jeg lige så godt kunne forsøge. Det var sør’rme ikke for sent! Så jeg fik  Barbers dejlige Adagio for strygere samt Strauss’ Also sprach Zaratustra, Till Eugenspiegel og Don Juan.

I pausen interviewede et af orkestermedlemmerne den meget charmerende venezuelanske dirigent, Gustavo Dudamel, som har gæstet Berlin i flere omgange. Og det var tydeligt, at orkestret var glad for ham. Han var også meget behagelig at se på. Han dirigerede i øvrigt uden partitur, så han må jo kunne det hele udenad.

Den gratis billet til Philharmonien faldt sammen med DR k’s direkte sending af festkoncerten med dirigenten for Berliner Philharmonikerne, Sir Simon Rattle og Det kgl. Kapel i anledning af, at Rattle får Léonie Sonning prisen i år. Men den kunne jeg heldigvis se senere ved at bruge min “start forfra” funktion. Så det blev en meget dejlig aften i musikkens tegn. Simon Rattle blev også interviewet og det var også interessant at høre ham fortælle sine bevæggrunde for det enorme undervisningsarbejde for børn og unge, som han har sat i gang sammen med Philharmonikerne. Han mener at  alle skal have ret til at kende til musik. “Musik fortæller mennesket, at det ikke er alene”, siger han. Lige som han understreger, at musik er et universelt sprog, som alle forstår. Og det har han ret i, mener jeg – begge dele.

Når jeg fortæller det her, er det jo fordi det har en hel del med Berlin at gøre og for at opfordre til at bruge de digitale koncertsal.

I finder den digitale koncertsal på http://www.digitalconcerthall.com/

I kan jo også forsøge om der er flere gratis adgange på Facebook – find Berliner Philarmonikerne på Faceebook og prøv jer frem.

Skriv gerne en kommentar