Elhøj & Kirckhoff i Galerie Kuchling

I dag kl. 19 åbner en udstilling med to unge danske fotokunstnere i Galerie Kuchling, Prenzlauer Berg.

Fotograferne Jan Elhøj og Morten Kirckhoff udgave sidste år bogen Abandoned. Adventures of Urban Explorers. Det er billeder fra denne bog, som nu udstilles på Galerie Kuchling i Berlin. Elhøj og Kirckhoff har som hobby at opsøge og fotografere forladte steder og bygninger – især hvor stederne stadig fortæller om de mennesker, som engang boede eller arbejdede der.

En artikel fra Politiken i forbindelse med bogudgivelsen beskriver også fænomenet Urban Exploration – en form for opdagelsesrejse, som jo ikke må være helt ufarlig. De to fotografer fortæller da også på hjemmesiden urbexadventures.com, at de allerede som drenge bedrev denne hobby, og at den gav og stadig giver et sus af adrenalin.

Billederne i bogen og på udstillingen stammer fra fotografernes opdagelsesrejser i hele Europa. Urban Exploration er selvfølgelig også temmelig udbredt i Berlin. Der er dog ikke billeder fra Berlin med på udstillingen, men det kommer måske i en senere bog, har jeg ladet mig fortælle.

På  urbexadventures.com kan I læse mere om fotograferne og bogen, og her kan I også bestille bogen, hvis I har lyst til at købe den. Desuden kan I se nogle af billederne derfra, billeder som i høj grad giver lyst til at se udstillingen.

Se udstillingsperiode,  åbningstider m.m. Galerie Kuchlings hjemmeside.

I øvrigt er der i november måned fokus på fotoudstillinger i Berlin, se evt. mit tidligere indlæg om dette.

Skriv gerne en kommentar