Eine Stadt fährt Rad

I Nordische Botschaftens Felleshus vises for tiden udstillingen Eine Stadt fährt Rad. Byen er København, og udstillingen er produceret specielt til Felleshuset i Berlin.

Når man færdes i Berlin, lægger man mærke til, at der ikke er så mange cyklister som i de danske storbyer. Men de findes, og det opdager man nogle gange på en ubehagelig måde. Af en eller anden grund er der ikke samme trafikregulering for cyklister, og det gør det også lidt farligt for både cyklister og fodgængere i Berlin. Jeg tror mange turister, inklusiv mig selv, har oplevet, at der pludselig kommer en cykel susende der, hvor man tror der er fortov. Når man så kommer til at se sig for, så er den ene side af fortovet malet rødt, og det er så cykelsti.

Berlins bystyre er klar over, at det er et problem. Udstillingen stiller da også det spørgsmål, om Berlin kan lære noget af København med hensyn til cykeltrafik. Således bliver der  i forbindelse med udstillingen arrangeret en diskussionsaften med deltagelse af berliner-politikere og repræsentanter for dansk cyklistforbund, stadsarkitekten i København og lederen af Center for Trafik i København. Det er en rigtig god idé. Læs mere på Nordische Botschaftens hjemmeside.

København har i mange år været kendt som cyklernes by – jeg husker nogle dejlige billeder fra Poul Henningsens Danmarksfilm bl.a. Men jeg må sige, at når jeg besøger København i dag – så synes jeg godt nok det går hurtigt på cykelstien – i forhold til Aalborg. Men det vænner man sig til, siger mine sønner, der hver dag suser rundt i København på cykel.

Der er ikke mange cyklister i Berlin, og de er udsatte i trafikken. Billedet her har jeg taget i foråret 2011

Skriv gerne en kommentar