Efterårsferie med børnene i Berlin

Det er i denne uge, at skolebørnene i Berlin har efterårsferie. De danske børn får det først i næste uge.

Heldigvis er der også tilbud til børnefamilierne i Berlin i den kommende uge. Mange museer har særlige tilbud til aktiviteter for børn og deres forældre eller bedsteforældre. Det gælder f.eks.:

Labyrinth Kindermuseum Berlin, hvor de lige nu viser udstillingen Ganz weit weg – und doch so nah (så langt væk og dog så tæt på). Udstillingen handler om forskellige lande og deres kulturer og prøve at gøre børnene (og selvfølgelig også forældrene) mere fortrolige med fremmede kulturer. Museet er åbent i weekender.

Klax-Kinderkunstgalerie, hvor børn og deres familie hver lørdag eftermiddag kan arbejde i et kreativt værksted. Der skal betales 3 € pr. person for materiale forbrug. Den 13. oktober kan man bygge drager og den 20. oktober kan man fremstille smykkeskrin. Se mere om progammet her. Hvis I tager med til dragebygger-værkstedet, kan I jo en anden dag tage ud til den gamle Tempelhof Lufthavn og flyve med dragen. Landingsbanen bliver nu brugt som fritidsareal for berlinerne – se mere på hjemmesiden for Tempelhofer Freiheit – og hvis I har store børn med, så tag en rundvisning i lufthavnen – den er virkelig interessant.

MACHmit! Museum für Kinder, hvor der er udstillinger for børn – aktuelt en udstilling om børns rettigheder. Men der er også altid et program med aktiviteter. Se det aktuelle program og mere om åbningstider osv. her.

Ellers vil jeg henvise til berlin.de’s side Berlin für Kinder, hvor de har mange forskellige tilbud med, bl.a. også en liste over caféer, hvor der er rart at komme sammen med børn.

Skriv gerne en kommentar