Efterårsferie med børn i Berlin

Hvis I skal en tur til Berlin og holde efterårsferie og har børn med, er der mange muligheder for at finde noget, som kan interessere både store og små.

Jeg har netop modtaget nyhedsbrev fra MACHmit! Museum für Kinder. De har et flot program for børn. Kig ind på deres hjemmeside og få mere info på www.machmitmuseum.de

Så kom jeg også lige forbi en side,  hvor der var omtalt en udstilling på Märkisches Museum.  Dette museum har jeg ikke selv besøgt endnu, men det skal da på spisesedlen, kan jeg se. Der er mange forskellige udstillinger, og der er særligt en, som jeg mener, vil være interessant for både voksne og børn. Det er udstillingen Kaiser, König, Bettelmann. Spielen in Alt-Berlin 1871-1933.

Udstillingen viser eksempel på legetøj fra gamle dage. Dengang var der stor forskel på, hvordan børn fra de forskellige sociale lag legede. Børn fra velhavende hjem havde købt legetøj, mens børnene fra de små kår i mange tilfælde kun havde det de selv kunne lave. De velhavende børn legede med fine dukker og bliklegetøj, som blev fremstillet i Tyskland og blev en stor eksportvare. Det fortæller udstillingen også om.

Se mere info på Märkisches Museums hjemmeside

Få mere inspiration til efterårsferie med børn i Berlin på www.ellabellaseventyr.dk/category/berlin/, bloggen hvor vi kan følge med i, hvad pigen Ella-Bella oplever i Berlin sammen med sine forælre og sin storebror Otto.

Skriv gerne en kommentar