Dvorak Marathon i Konzerthaus

Om godt en uge afholdes Marathon i Berlin, nemlig søndag den 29. september. Her er det løbere, skatere m.m. som er aktive.

Men lørdagen før afholdes også et andet marathon. Nemlig komponist-marathon i Konzerthaus på Gendarmenmarkt. I år er det den alsidige tjekkiske komponist Antonin Dvorak, som er musik-marathonens drejepunkt. Fra kl. 13 og til langt  ud på aftenen kommer man rundt om komponisten i form af koncerter, udstilling, mad og wellness.

Mange kender Dvoraks symfoni nr. 9, med tilnavnet Fra den nye verden – eller hans strygekvartet med tilnavnet Den amrikanske. Et af temaerne fra disse to kompositioner har rødder i amerikanske folkesange og er senere brugt i andre sammenhænge – bl.a. i  Goin’ Home. Dvorak har også skrevet operaer, heriblandt Rusalka, hvorfra arien Sangen til månen nok er velkendt for de fleste.

Netop på grund af komponistens alsidighed er han valgt til en marathon, siger dirigent Ivan Fischer i denne lille YouTube video. Her kan I også se Gendarmenmarkt og Konzerthaus’ smukke koncertsal.

Hver koncert koster 11 euro, og det er altså næste lørdag den 28. september. Se også http://www.konzerthaus.de/dvorak-marathon

Skriv gerne en kommentar