Deutsches Technikmuseum – gratis adgang på søndag

På søndag den 25. august er der fri entré på Deutsches Technikmuseum i tidsrummet kl. 10-18. I har sikkert set bygningen beliggende i Trebbiner Straße 9, hvor der er monteret en flyvemaskine højt på hjørnet af bygningen.

DSC03115Museet fejrer 30 års jubilæum og genåbning af eksperimentafdelingen Science Center Spectrum. Her kan man få svar på spørgsmål som: hvorfor er himlen blå? kan man se varme? og hvorfor falder flyvemaskiner ikke ned fra himlen. Det ville jo have være et rent eldorado for Spørge Jørgen, eller måske mere for hans far og mor. Museumsgæsterne må gerne  røre ved de udstillede genstande og vælge mellem mere end 150 forskellige forsøg for at blive klogere på fysik og teknik.

Museet har som område at vise historien om trafik, kommunikation, produktion og energi. Det medfører bl.a. at der findes en model af Anhalter Godsbanegård, som ifølge Gratis in Berlin skulle være i drift på søndag. Ligesådan kan man se modelskibe i museets sø.

Læs mere om jubilæumsdagen på Technikmuseums hjemmeside.

Men museet har altid meget at byde på. Alene de faste udstillinger breder sig over 14 afdelinger og 26.500 kvadratmeter. Der vises også særudstillinger, aktuelt lige nu er en fotoudstilling om museets historie, en udstilling om vindenergi og udstillingen under Zerstörte Vielfalt-temaet Orenstein & Loewe. Se evt. min tidligere omtale af sidstnævnte udstilling.

Læs mere info på Deutsche Technikmuseums hjemmeside.

Skriv gerne en kommentar