Deutsche Banks Kunsthalle viser kunst af alle

Den allerførste udstilling i Deutsche Banks nye Kunsthalle på Unter den Linden bliver en ganske særlig udstilling. Bankens Kunsthalle er indrettet i de lokaler, som Deutsche Guggenheim tidligere udstillede i. Banken ønskede at få sin egen Kunsthalle, og dermed ophøret Deutsche Guggenheim at udstille der – der var ikke noget dramatisk i ophøret. Det er meningen, at Deutsche Bank Kunsthalle skal udstille international kunst af høj klasse og samarbejde med de store museer i verden.

At den første udstilling bliver noget helt for sig selv, det oplever Kunsthalles nye leder Friedhelm Hütte allerede inden den er begyndt. Udstillingen har titlen Ihr Meisterwerk in der neuen Kunsthalle! og det går ud på, at alle og enhver, både professionelle og hobby-kunstnere kan få sit kunstværk udstillet fra den 8. april kl. 12 til den 9. april kl. 12. Der var indlevering af værker fra i fredags og til og med i dag indtil kl. 19. Jeg hørte om det i Berliner Rundfunk i går og ville lige undersøge det nærmere på Deutsche Bank Kunstalles hjemmeside.

Tagesspiegel online har også en artikel om det, så jeg på Facebook. Her står, at det har overrasket lederen at eventen skulle få så stor tilslutning. Hundredvis af mennesker stod i kø og det er allerede besluttet at der kommer en udstilling mere af slagsen. Han er så blevet den erfaring rigere, men det er jo stadig en fantastisk god idé til at skabe stor og bred  interesse om den nye Kunsthalle.

Men der ligger også et stort  stykke arbejde i at registrere billederne med navn, så dem der har afleveret det også får det tilbage. Og så skal kunstværkerne hænges op og tages ned. Det bliver nødvendig med en Petersburger-ophængning, siger Friedhelm. Det må vel være det, vi kalder en salonophængning. Kravene til de indleverede værker er at de skal kunne hænges op på en væg, og at de ikke er større end 2 x 2 m. Ellers er der ingen begrænsning. Jeg kan godt forestille mig, det bliver en udfordring. Men da det er selveste René Block, som skal stå for det, så skal det nok gå.

Læs mere på Deutsche Bank Kunsthalle’s hjemmeside.

Den 18. april åbner så den første rigtige kunstudstilling med titlen Artist of the Year 2013 med værker af Iran Qureshi. Den vises til 4. august, så den fortæller jeg om senere.

Skriv gerne en kommentar