David Bowie udstilling i Martin-Gropius-Bau

I går morges hørte jeg i Berliner Rundfunk morgenværterne omtale den nye udstilling om David Bowie i Gropius-Bau med meget stor begejstring. Og i Tagesspiegel online læste jeg en stor artikel om udstillingen.

De fortalte i Berliner Rundfunk,  at udstillingen kommer fra Victoria and Albert Museum i London, og at det er den udstilling, som er blevet set der af flest mennesker nogensinde. Og nu er den så kommet til Berlin. Man taler om, at Bowie er tilbage i Berlin, for han opholdt sig i byen i nogle år sidst i 70’erne. Det var endda en af hans mest produktive perioder.

Udstillingen om “fænomenet David Bowie”, som det hedder, viser lidt af hvert fra hans liv og karriere, ja man fristes nærmest til at sige fra hans univers.  For er det ikke det han har skabt omkring sine koncerter og pladeudgivelser? Sådan har jeg forstået det ved at læse om udstillingen.

Jeg er ellers ikke meget vidende om David Bowie, men jeg tror de fleste ser ham for sig i en af hans udgaver og har i al fald en af hans sange i erindring, når de hører eller ser hans navn. For mig er det “Life on Mars”, fordi jeg husker en strofe derfra, som minder voldsomt om Rachmaninovs 2. klaverkoncert. For andre kunne det være “Let’s dance” eller “Under Pressure”. Jeg tror jeg ville være nysgerrig nok til at gå omkring og se udstillingen, hvis jeg havde mulighed for det.

Der ligger en ganske omfattende artikel på dansk Wikipedia om David Bowie, hvis I vil læse mere om ham.

Udstillingen vises til 10. august. Læs mere på Martin-Gropius-Baus hjemmeside.

Læs artiklen i Tagesspiegel.

Skriv gerne en kommentar