Daniel Barenboim og Zubin Mehta i Philharmonie

Det er jo sådan en dag det ligefrem gør ondt, at man ikke er i Berlin, den 15. november.

Berlinerphilharmonikerne er stadig på tur den 15. november. Et ordsprog siger, at når katten er ude, spiller musene på bordet. Men i dette tilfælde er der ikke tale om mus i forhold til en kat. Man kunne snarere sige, at det er de gamle hankatte, der overtager scenen, mens Philharmonikerne er ude.

Det er nemlig Daniel Barenboim og Zubin Mehta, der sammen med Staatskapelle giver koncert i Philharmonie. Det er med Daniel Barenboim ved flyglet og med Zubin Mehta som dirigent. Det er Beethovens 3. og Tchaikowskis 1. klaverkoncert.

For et par lørdage siden så vi Peter Mygind prøve kræfter med at dirigere netop Tchaikowskis 1. klaverkoncert i udsendelsen Maestro. Her i Philharmonie bliver det en sand Maestro, der står med dirigentstokken. Og Barenboim er bare min yndlingspianist. Jeg husker de to musikere fra en optagelse, hvor de spiller Forelle kvintetten sammen med Jacqueline de Pré, Itzak Pearlman og Pinkas Zuckerman. Ja, jeg har faktisk optagelsen på DVD. Dengang var de unge musikere med stjernekarrierer foran sig. Nu er de stadig going strong, begge med en lang musikerkarriere og samarbejde med symfoniorkestre i hele verden bag sig.

Jeg kan kun opfordre til at gå til koncerten den 15. november, hvis I er bare det mindste interesseret i klassisk musik. Her får i to af de største musikere i vores tid og to af de største klaverkoncerter komponeret af to af de største komponister i musikhistorien.

Læs mere på Philharmonien’s hjemmeside

Se også http://www.danielbarenboim.com/ og http://www.zubinmehta.net/

Skriv gerne en kommentar