Cirkusbilleder af Alexander Camaro

Det er sidste chance i dag for at se udstillingen med Alexander Camaros cirkusbilleder.

Det er Alexander und Renata Camaro Stiftung, der står for udstillingen, hvor der vises et udvalg af cirkusbillederne fra perioden 1918-1987. Udstillingen vises i Camaro Haus, Potsdamer Straße 98A, 10785 Berlin. I kan slå adressen op på bykortet ved at klikke på kortikonet (Googlemap) i øverste højre hjørne her på siden. Åbningstiden er kl. 13-17

Alexander Camaro (1901-1992) var kunstnerisk aktiv indenfor næsten alle områder. Han Spillede violin, han malede, han dansede og lavede film. I sine unge år rejste han med et cirkus som luftakrobat. Cirkusmotiverne er derfor rigt repræsenteret i hans billeder, der udførtes i pastel, tursch, oliemaling og litografi.

Camaro er imidlertid kendt for mere end det. Det var nemlig ham, som stod for de farvede glassten i Philharmoniens foyer. Han kendte Hans Scharoun (arkitekten på Philharmonie) fra kunstneruddannelsen – og sådan er det jo nok kommet i stand. Farvestenene er meget centrale i arkitekturen. Når man befinder sig inde i foyeren er det meget smukt og faktisk kan man godt fornemme at glasstenene med deres farverigdom giver lidt af den cirkusstemning her også. Sådan virker det i al fald på mig.

Philharmonie Foyer

Hvis jeg var i Berlin i dag, ville jeg gå ind og se udstillingen. Det er sjældent man har mulighed for at stifte bekendtskab med en så alsidig kunstner.

Læs mere om udstillingen og Alexander Camaro på hjemmesiden for Alexander und Renate Camaro Stiftung.

 

Skriv gerne en kommentar