Brandmændenes trappeløb

Hvis man kommer forbi Alexanderplatz i dag, skal man ikke blive forskrækket over at se et stor opbud af brandmænd og -kvinder. Og hvis man bor på Park Inn, skal man heller ikke blive nervøs over at se løbende brandfolk på trappen. Det er nemlig i dag, der afholdes konkurrence i brandmændenes trappeløb, Berlin Firefighter Stairrun.

Det drejer sig om at komme hurtigst op ad de 770 trin, som er ungefær 110 m højde. Løbet skal foretages i brandmandsuniform og i fuld udrustning – her et uddrag af påklædningsforeskriften for løbet:

[Einsatzstiefeln (nach DIN EN 345-2 / S3), Einsatzhose und -jacke (Feuerwehrschutzkleidung nach DIN EN 469), Einsatzhandschuhe (nach DIN EN 659), Feuerwehrschutzhelm und angeschlossenem Atemschutzgerät. Für die normgerechte Bekleidungsanforderungen gilt jeweils die neueste Norm.]…”  

Jo det er skam alvor. Og konkurrencen tjener også det at træne brandfolkene til så god en indsats som muligt, når det virkelig gælder.

Man kan som tilskuer følge starten, når de 760 deltagere sendes afsted i hold à to personer for hvert 30. sekund. Målet er udsigtsplatformen på Park Inn, der er jeg ikke sikker på, at man kan tage opstilling. Jeg tror heller ikke, at der er plads til, at man kan komme med ind i trappeopgange og heppe. Men der bliver gjort en masse ud af konkurrencen på Alexanderplatz, så man kan nok følge med i tiderne ned på pladsen.

Hotel Park Inn skriver selv om begivenheden, og de fortæller, at sidste år var rekordtiden 6 minutter og 17 sekunder! Og det med fuld brandmands udrustning.  Så bliver der godt nok gået til den.

Læs mere på Berlin Firefighter Stairruns hjemmeside og på Park Inn’s side om konkurrencen.

Apropos brandmænd og Berlin: En gang for et par år siden, hvor en veninde og jeg boede i en lejlighed ovenpå en brandstation, fik vi en dag overraskende besøg udenfor vinduerne. Det var dog vist kun en øvelse, der blev ingen slanger rullet ud…

Foto: Kirten Andersen
Foto: Kirsten Andersen

Skriv gerne en kommentar