Boris Mikhailov på Berlinische Galerie

Indtil den 28. maj viser Berlinische Galerie en retrospektiv fotoudstilling af den russiske fotograf Boris Mikhailov, f. 1938.

Fotografierne er optaget over perioden 1966-2011. Mikhailov var oprindeligt ingeniør og arbejdede på en fabrik – fotografiet var dengang hans hobby. En dag i 1960’erne blev der fundet nogle af hans billeder på fabrikken, nøgenfotos af hans kone, og det bevirkede at han blev fyret. I sovjetunionen blev sådanne billeder betragtet som porno og vestlig dekadence. Det bevirkede også, at Mikhailov kom til at ernære sig som fotograf.

Hans fotografier falder i serier – den røde serie, den blå serie, black archive serie, salt lake serie osv. Hans stil er eksperimenterende, f.eks.  kolorerer han nogle af billederne efterfølgende for at fremhæve det tema, der er aktuelt i serien. Fælles for alle billederne er, at det er dagligdagssituationer han fotograferer. Det er ikke socialrealistiske billeder, pointerer anmelderen på Kulturradio rbb – men nævner dog, at udstillingen ikke er for sarte nerver.  Anmelderen er svært tilfreds med udstillingen og den måde, den er kurateret. Den er bestemt et besøg værd, skriver han. Som jeg før har skrevet her, så kan jeg vældig godt lide at besøge Berlinische Galerie og jeg har set flere gode fotoudstillinger der.

Læs endelig anmeldelsen på Kulturradio rbb – her er også anmeldelser på  mange andre aktuelle udstillinger.

Se også hjemmesiden for Berlinische Galerie.

Skriv gerne en kommentar