Besøg i Reichstagskuppel – ikke spor besværligt

Som I sikkert har hørt og måske læst om her på bloggen, så er det kun muligt at besøg Reichstagskuplen, hvis man anmelder sit besøg på forhånd.

Vi har et besøg i kuplen på programmet her i næste uge, da Lisbeth ikke har været deroppe endnu. Og jeg kan sagtens tåle et gensyn. Så jeg har lige været processen igennem med at anmelde besøget. Det er ganske ukompliceret. Inde på Reichstags hjemmeside (som jeg linker til i mit sidepanel) er der en fane, der hedder  “Besuchen Sie uns” (Besøg os). Klik på den og vælg muligheden: Kuppel, Dachterasse und Dachgartenrestaurant. På den næste side læser I selvfølgelig hvad der står (vælg evt. engelsk sprog øverst på siden, hvis I har besvær med det tyske) – så klikker I på linket  Onlineformular i teksten. Herefter er det bare at udfylde, hvad der bliver bedt om. Man skal opgive navn og fødselsdag på alle, der skal besøge kuplen. Man kan anmelde såvel grupper som enkeltpersoner. Den person, der anmelder besøget, skal også opgive kontaktoplysninger. Man skal også vælge tidspunkt for besøget, man får tre muligheder.

Når man har udfyldt formularen og sendt den, modtager man et autosvar. Jeg udfyldte og sendte formularen via hjemmesiden fredag aften og modtog svar og bekræftelse på besøget allerede mandagen efter. Bekræftelsen indholder alle de oplysninger, man har brug for i forbindelse med besøget. Man bliver bedt om at møde et kvarter før den ønskede besøgstid, og man skal have billedlegitimation med. Man kommer igennem sikkerhedskontrol som når man skal ud at flyve, og så kan man endelig tage turen op i den flotte kuppel og nyde udsigten ud over hele Berlin. Vi skal besøge kuplen den 27. november – så jeg fortæller om, hvordan det var den 28. november – og bringer måske et billede. Jeg glæder mig virkelig til gensynet!

Hold jer altså ikke tilbage på grund af kravet om at besøget skal anmeldes. Det er ikke spor besværligt.

Skriv gerne en kommentar