Berlinalens lillesøster

Berlinalens lillesøster, det kalder RBBs speaker den filmfestival, som netop er begyndt i Berlin. Den hedder Achtung berlin – new berlin film award og den løber indtil den 25. april.

Fimene vises i de tre festivalbiografer Babylon ved Rosa-Luxemburg-Platz,  Filmtheater am Friedrichshain og Passage Neukölln. Der er som ved storebroderen, Berlinalen, her også tale om en konkurrence, hvor der uddeles priser. Filmene som præsenteres på Achtung Berlin er både spillefilm, kortfilm og dokumentar, og de skal være produceret i Berlin og Brandenburg og de skal have hovedstaden som et centralt tema. Åbningsfilmen Puppe, Icke & der Dicke  af Felix Stienz blev vist i  Kino International – det kan I se en sjov lille film om på Rbb Abendschau. Læg mærke til at skuespilleren taler ærke-berlinerisch.

Der vises i alt 75 film, seks af dem har ur-premiere og mange har Tysklands- og Berlinpremiere. Ved alle premiererne er instruktører og skuespillere til stede.

I anledning af at studierne i Babelsberg i år fejrer 100 års jubilæum vises med filmrækken Filmland Brandenburg filmklassikere, som er optaget i Brandenburg. Og i anledning af åbningen af den nye lufthavn Berlin Brandenburg International vises filmrækken Ready for take off – Der Flughafen im Spielfilm.

I kan læse mere om Achtung Berlin på hjemmesiden for festivalen. Her kan I også se hele programmet, hvornår filmene vises og hvor de vises osv. I kan også downloade programmet som en pdf og evt. printe det ud – hvis I foretrækker det.

http://achtungberlin.de/home/

Skriv gerne en kommentar