Berlinale tid igen

Så er det snart tiden for Berlinalen igen. Filmfestivalen, hvor der uddeles bjørne i forskelligt metal og diverse kategorier.

Berlinalen åbner den 6. februar, altså på torsdag – og den varer ved til den 10. februar. Som de tidligere år kan man følge åbningsgala og slutgala live på nettet. Det har jeg gjort nogle gange. Det er ret hyggeligt. Der er jo et opbud af filmstjerner fra hele verden, og så er der underholdning ind imellem. Spændende, hvem der skal underholde i år. I kan læse om live-videoerne på her, og der plejer at være link på forsiden af Berlinalens hjemmeside, når det hele begynder.

Den internationale Jury har også dansk deltagelse i år. Det er  Trine Dyrholm, efter min mening en af Danmarks bedste skuespillere. Dejligt at se hende i juryen på Berlinalen.

Hvert år uddeles Æresbjørnen i guld, og det er altid kendt på forhånd, hvem der får den. I år er det den britiske instruktør Ken Loach som modtager den. Det kan I læse om her.

Se meget mere på berlinale.de

Filmfestival1956

En dag i sidste uge fik jeg en mms fra min bror med et billede af en interessant plakat, som han havde fundet på sit loft.

Det billede skal vises frem her i dag. Det er den originale plakat fra Filmfestivalen i Berlin i 1956. Hvad siger I så?

Inde på hjemmesiden for Berlinalen kan I også købe forskelligt merchandise i deres Shop. Og der kan man også købe plakater fra de forgangne år, hvis man sender dem en mail.  Om denne plakat stadig kan købes, ved jeg ikke. Den er jo helt fra dengang, Berlinalen kun var seks år gammel.

Min brors plakatfund er altså den originale plakat fra 1956, som de tidligere beboere i hans hus formodentlig har haft med sig hjem fra Berlin i 1956. Man kan godt gøre sig nogle tanker om, hvordan Berlin mon har set ud på det tidspunkt? Det har været endnu før Berlinmuren blev rejst og man kunne bevæge sig mellem Øst- og Vestberlin. Det er nu sjovt at tænke på.

 

Skriv gerne en kommentar