Berlin venter på Obama

Den 18. og 19. juni besøger Obama med frue Berlin. Byen er derfor i højeste beredskab. Det fortæller Tagesspiegel i flere artikler, bl.a. en fra i går.

Artiklen virker lidt kritisk, som om at det er en overdrivelse, at beboere på ruten, hvor Obama færdes, skal holde deres vinduer lukket under hans færden, at kloak dekslerne plomberes eller at der ikke må stilles skrald i en nærmere bestemt afstand til ruten. Men det kan vel ærlig talt ikke overraske nogen, at det er nødvendigt med et højt sikkerhedsniveau, når USA’s præsident kommer på besøg.

Jeg tror da også, at der er forståelse for det, og at Berlinerne er stolte over at få besøg af verdens mest indflydelsesrige person. Og Obama er i al fald for mig en helt særlig præsident. Jeg husker godt, da jeg den nat han blev valgt, fik en klump i halsen. Det var en af de begivenheder, som jeg vil anse for at være skelsættende i USA’s historie.

Obama har som bekendt besøgt Berlin før. Da var han endnu ikke valgt som præsident og skulle derfor ikke tale ved Brandenburger Tor. Det skal han denne gang, men for indbudte gæster. Der bliver ikke mulighed for at en stor menneskemængde stimler sammen for at høre ham, som det var tilfældet i 2008. Jeg ankom til Berlin med toget den eftermiddag og kunne godt se, at der skete noget ved Grosser Stern. Hvis man er heldig  får man jo vue’et mod Grosser Stern og Siegessäule tre gange, når toget ruller ind i Berlin, det er så flot.

En artikel i Tagesspiegel fortæller også, at Obama skal bo på hotel Ritz-Carlton på Potsamer Platz og ikke på Adlon, som jeg havde troet. Men faktisk plejer personer, som kræver højeste sikkerhed, at bo på Hotel Intercontinental, fordi sikkerheden her er helt i top, står der i artiklen. Der står dog også i artiklen, at det ikke er bekræftet af politiet, hvor præsidenten skal bo.

Obama skal køre en runde i den indre by. Der er flere forskellige ruter i spil. Om det bliver offentliggjort på et tidspunkt, hvilken rute, der bliver valgt, ved jeg ikke. Det er helt klart, at byen vil være totalt præget af præsidentbesøget den 18. og 19. juni – og i de dage vil det nok være klogt at have sit pas på sig, når man gå ud i byen. Jeg er ikke sikker på, at det bliver muligt som turist at få et glimt af Obama – jeg kan kun råde til at læse aviserne i dagen op til og se, om der kommer nogle oplysninger om, hvor det skulle være muligt at se ham.

Se artiklerne i Tagesspiegel. Her er link til den mest aktuelle, som har link til tidligere artikler.

Se også rbb’s indslag om Obama besøget.

Skriv gerne en kommentar