Berlin sveder

Det  er varmt i Berlin. Jeg er der ikke selv, men hører i radio og læser på nettet, at termometeret viser over 30 grader. Så er det ikke rart at være  udendørs. Jeg har engang været i Berlin i juli måned, og da var der omkring 30 grader. Det var fælt, og jeg søgte skygge på diverse museer.

I dag skal der være løb  for inline skaters, som jeg skrev om for et par dage siden. Der skulle have været distancer på både 10 og 5 km, men på grund af heden har man valgt kun at have distance på 5 km. Løbet afvikles heldigvis først i aften, så  kan man håbe, at den værste hede er væk.

I morgen, søndag varsles der om temperaturer lige under 40 grader. Jeg har aldrig oplevet så varmt et vejr, da jeg aldrig har rejst i syden. Mit tip til jer Berlin turister er at søge skygge på museerne. Især kunstmuseerne, for de skal holde en konstant temperatur omkring 20 grader af hensyn til kunstværkerne. Blot kan I ikke gå på Alte Nationalgalerie, for deres klima-anlæg er bukket under for heden. Men der er heldigvis mange andre museer at vælge imellem. På fanen Museer kan i hente inspiration og finde links til oversigtssider over museer.

En anden mulighed er selvfølgelig at gå til et af Berlins badesteder. Der er friluftsbade og søerne. Men efter hvad man læser og ser i pressen,  så er der mange, der søger hertil, så I skal være forberedt på trængsel, tror jeg. Se en oversigt over badestederne i og omkring Berlin på berlin.de’ side om badesteder. Her får I også alle oplysniger om vandets kvalitet og regler og råd, som det selvfølgelig er fornuftigt at følge.

Se også rbb Abendschaus indslag om hedebølgen i Berlin.

P.S. Det er altså ikke varmen, der får berlin-nyt til at se anderledes ud. Jeg eksperimenterer lidt med et nyt tema, derfor vil der være en lille tilpasningsperiode. Jeg håber på forståelse.

Skriv gerne en kommentar