Berlin set fra oven

Efter at jeg allerede var blevet inspireret af det flotte foto fra ESA, som Berlin-guide gjorde opmærksom på på Facebook, læste jeg i Stadt Museum Berlins nyhedsbrev om deres udstilling Berlin set fra oven.

Det er Märkisches Museum, der viser ca. 60 værker fra samlingen – grafiske blade, kort og fotografier fra 1830 og frem til i dag.

Udstillingen beskriver altså temaet med et historisk blik. Der er litografier og tegninger fra tiden før det var muligt for mennesket at hæve sig op over jordens overflade, men hvor der alligevel altid har været et ønske om at se det hele lidt fra oven. Senere kommer luftfotoet til med optagelser fra luftballon og senere fly.

I 1920, da Berlin blev samlet til GrossBerlin, viste Märkisches Museum også en udstilling med temaet Berlin set fra oven, fortæller de i nyhedsbrevet. Da var der kikkerter i museets tårn, hvor publikum kunne se ud over byen og sammenligne med de grafiske blade og fotografierne. I den aktuelle udstilling vises de samme grafiske blade, tegninger og fotografier fra dengang, og således er det tydeligt her knap 100 senere, hvordan byen har udviklet sig.

Jeg tror det er en rigtig interessant udstilling at fordybe sig i. Den vises frem til 27. februar, så jeg når den nok ikke. Men den ville være på listen, hvis jeg var i Berlin nu.

Se mere om udstillingen på Stadt Museum Berlins hjemmeside her

Tilbage til optagelsen fra ESA, som viser Berlin set fra rummet. Billedet kan I se her

Skriv gerne en kommentar