Berlin Marathon i dag

I dag kan berlin-nyt kun handle om en ting: Berlin-Marathon, som er dagens største begivenhed i Berlin.

Så det bliver lidt en gentagelse af indlægget forleden dag.  Min søn, der løber marathon rundt omkring skal ikke med i Berlin, men jeg ved hans klub Sparta fra København har løbere med. Og jeg hørte i går, at min body-fit trænder Mette også løber med.  Berlin-nyt.dk ønsker hermed dem og  alle de andre 40.000 løbere en rigtig god tur!

Både start og mål er denne gang på Strasse des 17. juni  i nærheden af Brandenburger Tor. I kan se løbets strækning på Berlin Marathons hjemmeside, hvor det også kan downloades som PDF. Hele byen bliver forvandlet til en festlig arena for den store sportsbegivenhed, som Berlin-Marathon er. Der er musik i gaden – faktisk 80 bands, som sørger for musik for hver 500 m. Og der er heppende tilskuere hele ruten igennem. Denne  store opbakning fra publikum undervejs på sådan en krævende tur betyder meget for løberne, ved jeg fra min søn.

Løberne kommer fra hele verden og findes i alle kategorier. Det er professionelle elite-løbere, ambitiøse løbere fra atletikklubber og glade motionsløbere, der stiller op og tager udfordringen med den 42,195 km lange strækning igennem Berlin. Løberne siger, at det er noget særligt at løbe marathon i Berlin, fordi man løber forbi alle de store turistattraktioner og historiske mindesmærker. Alle jeg kender, som har deltaget i marathon eller halvmarathon i Berlin, siger at det er det bedst organiserede løb, de har deltaget i.

Også i år transmitteres løbet direkte på Euro Sport. Så der er mulighed for dejlig sport-underholdning og et gensyn med Berlin. Så fra kl. 8.45, hvor transmissionen starter, sidder jeg klar ved skærmen. Løberne sendes afsted kl. 9.

Se hjemmesiden for BMW Berlin-Marathon, hvor der er masser af information om løbet og alle de sideløbende arrangementer der finder sted sammen med marathon løbet. Her kan I også finde resultatlisten senere på dagen.

Skriv gerne en kommentar