Berlin – Kunstudstillinger i påsken

I Påsken er der tradition for, at der er særligt mange kunstudstillinger at se – og så gælder det jo om at vælge, det man kan nå i sin påskeferie. Man vælger jo nok først og fremmest efter interesse, men det kan også være nyttigt at se på, hvor museerne ligger i forhold til ferieboligen, så man kan nå så meget som muligt på den tid, man har til rådighed. Her er oversigten på berlin.de meget nyttig. Man kan nemlig få en oversigt over museer opdelt efter Bezirk.

Kender man navnet på det museum, man gerne vil besøge, skal man vælge listen over museer fra A-Z for at læse om de aktuelle udstillinger netop der.

Men det bedste overblik over kunstudstillinger synes jeg er listen Ausstellungen in Berlin. Her handler det mest om kunstudstillinger, og man kan med det samme se, hvad udstillingen handler om og så klikke sig videre til mere info.

En af de sjovere kunstudstillinger, som jeg kunne finde på at se, er udstillingen Paperworlds, hvor der vises børnetegninger. Men ikke blot børnetegninger som sådan – det er tegninger af kunstnere, som nu er kendte, og tegningerne har de kreeret da de var mellem 3 og 14 år. Den vises på me Collectors Room Berlin. En af kunstnerne er i øvrigt danske Tal R. Så er der selvfølgelig Gropius Bau’s udstilling Evidence med værker af Ai Weiwei, som sikkert bliver et tilløbsstykke. Og der er udstillingen Himmel Berlin! med Matthias Koeppel i Ephraim Palais, som jeg har skrevet om tidligere – se indlæg her.

Hvis man som jeg har en forkærlighed for fotoudstillinger, kan man også få en liste med aktuelle fotoudstillinger i Berlin. Nogle af dem har vi tidligere omtalt her på berlin-nyt – All Ladies Kühe in Europa –  Peter Behrens Bauten für die AEG – Licht und Schatten, Am Filmset der Weimarer RepublikWols Photograpf. Der gerettete BlickFarbe für die Republik – men ellers er bare at studere listen på berlin.de og vælge ud.

God fornøjelse på udstillingerne i påsken!

Skriv gerne en kommentar