Nu står påsken og dermed påskeferien snart for døren. Ferie er en dejlig ting, og netop på denne tid af året, synes jeg, at man trænger allermest til den. Berlin er et yndet sted at holde påskeferie, og der er da også mange muligheder for hele familien.

Hvert år til påske får jeg forespørgsler vedr. åbningstider i påsken, her lidt info om det: Skal der shoppes på påskeferien, så må I være skarpe på åbningstiderne. I Tyskland er Skærtorsdag ikke helligdag, så der er butikkerne åbent som normalt. Langfredag holder de lukket. Lørdag er åbent som normalt, påskedag og 2. påskedag lukket. Vær opmærksom på, at der ikke er frihed for butikkerne til at holde åbent på helligdage, Det er lovbestemt, det kan I se mere om her. (og i dag søndag den 18. februar er en af de søndage, hvor forretningerne er åbne – i anledning af Berlinalen)

Jeg vil i den forbindelse lige henvise til en hjemmeside, som blandt mange andre nyttige oplysninger også har en oversigt over åbningstiderne i de enkelte lande i Tyskland. Hjemmesiden hedder www.schnelle-online.info .

I påskedagene er der tradition for påskemarked er i Berlin i stil med julemarkedene. Her får I link til to af de største, nemlig  det på Alexanderplatz og det på Breitscheidplatz. Der holdes også flere steder Osterfeuer – påskebål. Jeg har læst mig til, at det er en tidligere hedensk tradition, som nu er overgået til at være en del af påskefesten. Det ser ud til at påskebålet ofte er forbundet med en fest, som varer hele natten. I kan selv finde noget om traditionen på wikipedia, hvis det er noget i vil vide mere om. Se mere om årets påskebål på berlin.de’s side om påskeaktiviteter i Berlin for hele familien her.

Museerne holder generelt åbent i påskedagene. Her har jeg samlet nogle museer til inspiration:

 • Oversigten over de statslige museer i Berlin her
 • Stadtmuseum Berlin her
 • Museumsportal her
 • Af Museumsportal’s museer vil jeg fremhæve
 • Museum für Naturkunde 
 • Deutsches Historisches Museum, som altid har gode udstillinger. Jeg kan se, at de i påskedagene også har udsalg i museumsshoppen, så husk endlige at kigge der også
 • Technisches Museum, linket viser til beskrivelsen af besøget der sammen med min grandfætter på hans første Berlin-besøg.
 • Humboldt-Box, der har udstillinger i tilknytning til byggeriet af det nye slot.
 • Martin-Gropius-Bau hvor der også altid er store og imponerende udstillinger

Men tag jer tid til at kigge Museumsportal’s liste over museer igennem. Der er overvældende mange og I kan filtrere efter hvilken genre, I vil interessere jer for. Der er så mange interessante museer i Berlin, både de store kendte og de mindre og ikke så kendte. Udforske det!

Er det en klassisk påskekoncert, I går efter, så kan I se mere og bestil billetter på Classictic.com.

Der er selvfølgelig også en mængde kirkekoncerter i påskedagene. Dem kan I finde frem på hjemmeside Kultur in Kirchen her.

God påskeferie!

2 Comments

 1. Kære Inger Lund,
  Tak for din kommentar. Det månedlige nyhedsbrev udkommer ikke for tiden – jeg har ikke tid til det, men vil nok tage det op igen senere. Du har muligheden for at modtage mine indlæg på mail ved at tilmelde dig i højre sidespalte. Jeg kan også gøre det for dig, hvis du ønsker det. Bare send mig en mail på mail@berlin-nyt.dk.
  Med venlig hilsen
  Kirsten Andersen

Skriv gerne en kommentar