Berlin for mine fødder…

OLYMPUS DIGITAL CAMERAStorbyferier giver ofte ømme fødder, fordi man kommer til at gå mere end man er vandt til. Selv i Berlin, hvor den offentlige trafik er helt fænomenal til at krydse byen rundt på kort tid. Ømme fødder har brug for pauser, så det gælder om at finde nogle oplevelser, hvor man kan hvile lidt og opleve samtidig. Her er et godt bud på det.

Vi taler om Panoramapunkt, som er udsigtsplatformen i Kolhoff Tower på Potsdamer Platz. Det er den brune skyskraber, se foto. Jeg var deroppe i fredags og det kan anbefales af flere grunde. Bl.a. var der ikke nogen nævneværdig kø omkring kl. 14 om eftermiddagen – måske 10-15 mennesker foran os. Det er selvfølgelig ikke nogen garanti, at det altid er sådan, men det virker ikke som om, det er en af de meget søgte turistattraktioner.

Turen i elevatoren er noget for sig selv. Man bliver ført i en gruppe, så man skal ikke selv trykke på knappen. Der bliver talt, hvor mange mennesker, der kommer ind – og så må man vente til næste tur. Inde i elevatoren kan elevatorføreren lige nå, at fortælle, at man nu står i Europas hurtigste elevator, og at man om 23 sekunder er oppe i 100 m højde. Min ledsager tog tid, og det stemte med de 23 sekunder. Så det er altså lidt pral, når de på hjemmesiden siger 20 sekunder. Men 3 sekunders pral, det er vel også OK? Billetten koster 6,50 Euro for voksne, børn under 6 år er gratis. Der er mulighed for familierabat, det kan I læse om på hjemmesiden.

Når man kommer op, går man ud på en svalegang, hvor der er udsigt over hele Berlin. Desuden er der paneler med informationer om det man kan se med historiske fotos af samme steder. Der er mulighed for at komme endnu et niveau op, og det skal I endelig også gøre. Når I har fået taget billeder (jeg gik nærmest amok) og øjnene er mættede med indtryk, kan I gå ned til caféen og få lidt at styrke jer på. I kan måske være heldige at få en vinduesplads, som vi fik uden problemer. Det er helt fantastisk at sidde med en god øl og en quiche og samtidig have Berlin for sine fødder. Efter det var vi og vores fødder klar til at tage ned igen på 23 sekunder og gå videre til næste oplevelser.

Se mere på Panoramapunkt.de

Skriv gerne en kommentar