Berlin Comedian Harmonists

De læsere, som ikke er helt grønne, vil genkende navnet Comedian Harmonists. I hvert fald, hvis de interesserer sig for tysk kultur og musik fra 1920’erne og 30’erne. Berlin Comedian Harmonists er en spillevende sangkvintet, som har de oprindelige Comedian Harmonists som forbillede og som synger numre fra deres repertoire – flot flerstemmig sang, akkompagneret af deres pianist.

Historien om de oprindelig Comedian Harmonists, som opstod i Berlin i 1930’erne og blev verdensberømte,  kan I læse på nettet eller andre steder. Jeg vil i denne forbindelse også anbefale en film fra 1997 med bl.a. Ben Becker, Heino Ferch og Ulrich Noethen i rollerne som harmonists. Den fortæller på underholdende og seriøs vis historien om den legendariske sanggruppe. Jeg købte filmen engang i Hugendubel boghandlen i Berlin, og har nydt at se den flere gange, første gang på vej i toget hjem fra Berlin.

Hvis I er i Berlin i disse dage, så kan I faktisk gå i Theater am Kurfürstendamm og høre Berlin Comedian Harmonists. De er på programmet i dag samt fredag og lørdag. Repertoiret er den dejlige musik fra 1930’erne og er indbegrebet af Berlin på den tid. Tag en lille rejse tilbage til  …nej ikke de gode gamle dage, for det var det bestemt ikke, men til tiden, hvor der stadig var håb for den demokratiske republik og kort tid før Tyskland gled ind i den sorteste periode i landets historie.

Se om forestilling og billetter på Theater am Kurfürstendamms hjemmeside.

Skriv gerne en kommentar