Begivenheder i juli 2013

Her på den første dag i juli – og den første dag i min ferie  🙂 vil jeg lige henvise til de store begivenheder, der foregår i Berlin i juli måned. Der foregår selvfølgelig meget andet, rigtig meget andet endda. Og noget af det skriver jeg jo om her på bloggen. Selv om jeg har ferie og skal være på rullende cykelhjul nogle af dagene, vil jeg forsøge at holde kadencen her også, altså en opdatering hver dag.

Berlin.de har nogle highlights for juli måned og dem kan I selv læse om på hjemmesiden berlin.de. Jeg vil dog lige fremhæve nogle stykker af dem her og give dem en kommentar med på vejen.

To begivenheder trækker tråde til Berlins historie, nemlig de allierede besættelsesmagters tilstedeværelse i byen  efter 2. verdenskrig. Det lyder som nogle festlige arrangementer, som jeg godt kunne finde på at tage en tur omkring, hvis jeg var i byen.

Tysk-fransk venskabsfest. Indtil 14. juli kan Berlin-turister med en frankofil tendens få lidt mere ud af Berlin-besøget. Det er den såkaldte Elycée-aftale der fejres – en venskabspagt der blev underskrevet af Adenauer og De Gaulle i 1963. Til venskabsfesten er der 150 udstillere med forlystelser og kulinariske fristelser. Der er fyrværkeri den 6. juli og på Frankrigs nationaldag den 14. juli. Se mere på http://www.volksfest-berlin.de/

Tysk-Amerikansk venskabsfest. Også det tysk-amerikanske forhold fejres i denne måned. Fra 26. juli og til 19. august kan man få et pust fra “The Big Apple – New York”, “Beach’n’Surf: Florida & California” und “Yeehaw: Wild West City”, som det præsenteres på berlin.de. Læs selv mere.

Et andet internationalt præget arrangement, jeg vil kommentere, falder mere i den kulturelle afdeling. Hvis I er specielt interesseret i moderne dans, tror jeg, I kan finde jer nogle gode oplevelser her.

Foreign Affairs. Indtil 14. juli arrangerer Berliner Festspiele en international festival for samtidskunst indenfor teater, dans, performance, billedkunst, film og musik. Se Berliner Festspieles hjemmeside for mere info og billetter.

Holder I ferie i Berlin med børn, skal I også kigge ind på berlin.de’s særlige side for børnevenlige aktiviteter. http://www.berlin.de/kultur-und-tickets/tipps/sommer/ferien/

Husk også bogen Ella Bellas Eventyr om Berlin – se mit tidligere indlæg om den.

Ellers kig på berlin.de siden om begivenheder i juli – der er rigtig mange gode tips at hente.

Skriv gerne en kommentar