Barenboim Zyklus

Jeg ved godt, hvad jeg skulle, hvis jeg var i Berlin søndag den 30. marts! Nu er jeg ikke det, men jeg vil selvfølgelig give tippet til jer, der ER i Berlin den 30. marts. Og allerede nu, for I skal nok få fat i en billet med det samme.

Det er koncert i Staatsoper im Schillertheater og det er Barenboim med  Schumanns Fantasiestücke, Märchenbilder og Märchenerzählungen for klaver, klarinet og bratsch. Desuden Brahms’ Sonate for klaver og bratsch og endelig en nyere komposition af György Kurtág: Hommage à Robert Schumann fra 1990. Koncerten begynder kl. 11, så det kan blive begyndelsen på en god søndag i Berlin.

Det er ikke ofte, at musik komponeret til de tre instrumenter er på programmet, og der er heller ikke skrevet så meget musik for netop de tre instrumenter. Når man selv har prøvet kræfter med instrumentet, for mit vedkommende bratschen, forstår man, hvad det betyder for klangene, at komponisten har skrevet netop til de specifikke instrumenter. Og netop Schumann stykkerne, der her er på programmet er gode eksempler på det.

Daniel Barenboim behøver jo nok ikke nærmere præsentation – en af vor tids største pianister og musikalsk leder af Staatsoper Berlin gennem mange år. Men I kan læse mere om ham på linket. Det kan I også om klarinettisten Tibor Reman, og bratschisten Julia Deyneka.

Se mere på Staatsopers hjemmeside og få fat i en billet, enten online eller ved Staatsopers billetsalg, hvis I allerede befinder jer i Berlin.

God fornøjelse skal det lyde fra en misundelig skribent 🙂

Skriv gerne en kommentar