Bach-år i Berlin

Den 8.  marts var 300 år siden CPE Bach kom til verden som et af de mange af Johann Sebastian Bachs børn. Det bliver fejret i alle de seks tyske byer, han har haft tilknytning til, og hvor han har virket som musiker. For ligesom sin far har han sat et gevaldigt fodspor i lagkagen, hvad god gedigen og langtidsholdbar klassisk musik angår.

De seks byer, hvor CPE Bach fejres er WEIMAR (her er han født 8. marts 1714), LEIPZIG (her boede han med familien fra 1723-1731 og begyndte sit studium i Rechtswissenschaft), FRANKFURT/ODER (her fortsatte han studiet og var klaverlærer), BERLIN og POTSDAM, (her var han fra 1740 Hofkapellmeister hos Frederik den store), HAMBURG, (her var han fra 1768 Kantor ved Johanneum og städtischer Musikdirektor for de fem store kirker, og her dør han i 1788).

Fejringen af Carl Philipp Emanuel Bach har sin egen hjemmeside. Og den er værd at studere. Der er et hav af arrangementer – koncerter, udstillinger, foredrag m.m. Alene med det store program i Berlin har Bach- og musikelskere meget at glæde sig til. I påsken opføres f.eks. CPE Bachs Matthäus Passion i St. Matthäuskirche på Kulturforum. Se mere her.

Se hjemmesiden CPE Bach 1714 og  programmet for Berlins fejring af Carl Philipp Emanuel Bach

Skriv gerne en kommentar