Ansigt til ansigt med Renæssancen

Fra den 25. august viser Bodemuseum på Museumsinsel udstillingen Gesichter der Renaissance. Det er en stort anlagt udstilling, som er arrangeret i et samarbejde mellem Gemäldegalerie – Staatliche Museen zu Berlin og Metropolitan Museum of Art i New York.

På udstillingen kan man se 150 mesterværker fra den italienske renæssance. Mange af dem er  udlån fra store museer i hele verden, men også værker fra samlinger i Berlin som Gemäldegalerie, Kupferstichkabinett og Münzkabinett indgår i udstillingen. Værkerne viser den tidlige udvikling i italiensk portrætkunst i maleri, skulptur, medaljer og tegning. Af kunstnere på udstillingen kan bl.a. nævnes: Pisanello, Verrocchio, Botticelli, Bellini og Leonardo.

Det forventes, at interessen for udstillingen bliver så stor, at man allerede nu kan forhåndsbestille billetter. Dels kan man bestille VIP-billetter og undgå køen, og dels kan man bestille Early-Bird billetter og komme ind før normal åbningstid. Se mere på berlin.de (under Fotostrecke kan man se eksempler på værkerne) og Bodemuseums hjemmeside, som jeg linker til nedenfor.

Udstillingen vises i Berlin indtil 20. november og derefter vises den på Metropolitan Museum of Art  i New York 19. december 2011 til 18. marts 2012.

Læs mere og bestil billetter på hjemmesiden berlin.de

Se også Bodemuseums hjemmeside

Skriv gerne en kommentar